Україна обговорює з МВФ кредит на $15 мільярдів,

мвф

Україна сподівається домовитися з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про започаткування нової багаторічної великої програми обсягом понад $15 мільярдів.

Об этом сообщает Собеседник


Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив за підсумками зустрічі з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою, яка перебуває з візитом у Києві, повідомляє пресслужба уряду.

"Обговорили механізми фінансової підтримки України. Ми досягли успіхів у реалізації Моніторингової програми, зокрема фіналізували виконання всіх структурних маяків. Тож розраховуємо на започаткування нової багаторічної великої програми обсягом понад $15 млрд", – розповів Шмигаль.

Планується, що програма з МВФ складатиметься з двох частин: негайна фінансова підтримка та підтримка структурних реформ, що сприятимуть відновленню.

"Радий почути високу оцінку з боку МВФ зусиль Уряду щодо підтримки макроекономічної стабільності та продовження ключових реформ попри війну", – зазначив Шмигаль.

Як повідомлялося, наприкінці минулого тижня Україна досягла угоди на рівні персоналу щодо перегляду Моніторингової програми для України із залученням Ради директорів МВФ (PMB).

Як зазначали у Нацбанку України, ця угода відкриває шлях до початку обговорення можливої повномасштабної програми, що передбачатиме фінансування України.

Источник: ФИБ